Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zakwas - ki diabeł? Zakwas - ki diabeł?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zakwas - ki diabeł?

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.ne
ws.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
-mail
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
From: krys <k...@p...onet.pl>
Date: Sat, 30 Jan 2016 17:00:50 +0100
User-Agent: KNode/4.4.11
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Zakwas - ki diabeł?
Followup-To: pl.rec.kuchnia
MIME-Version: 1.0
Lines: 24
Message-ID: <56acde32$0$654$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 095160058017.business.static.vectranet.pl
X-Trace: 1454169651 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 654 95.160.58.17:51415
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:368972
Ukryj nagłówki

Od lat bawię się w domowa piekarnię, zawsze tylko na zakwasie, ale od
jakiegoś czasu mam niewyjaśniony problem.
Tewn zakwas zdycha. Teoretycznie jest ok, nie śmierdzi, niby bąbelkuje, co
prawda łatwiej się rozwarstwia, ale to wszystyko. Za to rośnie jak... chleb
przy gębie.
Szukam przyczyn i nie mogę dojść. Najpierw podejrzewałam mąkę, bo miałam
taką "do piekarni" to pomyślałam, że może jest "uszlachetniona" i mi zabija
zakwas. Wróciłam do swojej, odnowiłam , dalej to samo. Wodę do chleba
zaczęłam przegotowywać, bo może chlor. Zmieniłam markę mąki. Też nie to.
Zakwas przechowuję, jak dawniej.
Ale dawniej, po zostawieniu podkarmionego na noc, rano był wykipiany ze
słoika, a teraz mu się nie zdarza. Chleb potrafił dojść do objętości
wypiekowej w ciągu 5 godzin, teraz poganiany potrzebuje 2x tyle czasu, i
jeszcze na dodatek zapada się.
Nie mam pomysłów co jest nie tak, teoria z praktyką zejść mi sie nie chce
(niby wszystko jest ok, a jest jak jest), a najgorsze jest to, że to nie są
początki kariery;-)

Qra, jakiej marki mąki używasz?
--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.01 Trefniś
30.01 krys
30.01 Trefniś
30.01 Qrczak
30.01 Qrczak
30.01 XL
31.01 krys
31.01 krys
31.01 krys
31.01 Trefniś
31.01 Qrczak
31.01 Qrczak
31.01 Jarosław Sokołowski
31.01 Qrczak
31.01 krys
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?