Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Coś do chleba ze słoika. Re: Coś do chleba ze słoika.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Coś do chleba ze słoika.



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer01.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Coś do chleba ze słoika.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <59da91ce$0$15207$65785112@news.neostrada.pl>
From: Trybun <c...@j...ru>
Date: Tue, 10 Oct 2017 08:33:46 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Thunderbird/52.3.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <59da91ce$0$15207$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 21
Message-ID: <59dc69c1$0$15189$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 5.172.255.207
X-Trace: 1507617217 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15189 5.172.255.207:7638
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 2101897193
X-Received-Bytes: 2136
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378907
Ukryj nagłówki

W dniu 2017-10-08 o 22:59, XL pisze:
> Po słoikowych hitach - mielonym mięsiwie z galaretką i pasztecie - kolej
> na wątrobiankę, bo pychota to jest wielka. Długo szukałam dobrego przepisu,
> który obiecywałby ten efekt. No i znalazłam - to jest to!
> http://gotujmy.pl/swojska-watrobianka-eli,przepisy-p
asztet-przepis,83135.html
>
> W tym tygodniu zrobię - oczywiście nie w jelitach, lecz w słoikach.
> Dużo :-)
>
>

A czy musi być ze słoika? Niedawno zadebiutowałem z wątrobianka (i
pasztetem). Przepis mniej więcej jak pod linkiem (tylko nie tak dużo
boczku w proporcji do wątroby i używam wędzonego, a także dokładam
grzybów suszonych - mielonych), różnica taka że praktycznie wszystko
smażone, nie gotowane, wątroba (w przypadku pasztetu - mięso mielone),
cebula czosnek itd. później do miski i rozdrobnienie za pomocą
urządzenia elektrycznego (nazwy nie znam) , następnie do rynienki, w
jakiej można upiec ciasto, później do piekarnika na 15 minut. następnie
przestudzić i z całą rynienką do lodówki,. Tydzień spokojnie może leżeć.

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.10 XL
11.10 Trybun
11.10 XL
18.10 Trybun
18.10 Stokrotka
26.10 XL
27.10 Trybun
27.10 XL
Hiszpańska nóżka ;)
Bułka cesarska zwana kajzerką :-)
Keczup Heinz smaczny i zdrowy?
slow cooker
Gęsie pipki
Żenująca tv-reklama Intermarche.
---- ADULT CELEBRITY VIDEO ---- click here
Żółty makaron azjatycki - jak to się nazywa?
Uploads - What is wrong with Easynews
Gęsie cycki
Kacze cycki
Dynia po raz enty
Efekt...?
Kanapka Elvisa.
NIedobra zilona herbata - jak ją zużyć?
Nobel dla Lenina!
Czy dobrze mam ustawione ?
Pozostaje pytanie, co z takim tekstem zrobić?
Autorasizm. Antypolonizm.
YouTube: Jestem w WOLNYM związku i WIERZĘ w Boga
Tylko świnie...
Koniec z Broszkami z Cepelii...
Hiszpańska nóżka ;)
Realia Niemiec.
Podczas komunikacji z serwerem wystąpił błąd (nr 384). Załaduj ponownie
Bułka cesarska zwana kajzerką :-)
Wreszcie wiadomo!
Kukiz padł na twarz,
Demokracja total...na.
Usenet zdycha


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X