Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Farsz do pierogow Re: Farsz do pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Farsz do pierogow

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 2002:ac8:5514:: with SMTP id j20mr9270596qtq.387.1608387544829; Sat,
19 Dec 2020 06:19:04 -0800 (PST)
X-Received: by 2002:ac8:5514:: with SMTP id j20mr9270596qtq.387.1608387544829; Sat,
19 Dec 2020 06:19:04 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!2.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed7.news.xs4all.nl!tr3.eu1.usene
texpress.com!feeder.usenetexpress.com!tr1.iad1.usenetexpress.com!border1.nntp.d
ca1.giganews.com!nntp.giganews.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews
.google.com!google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Sat, 19 Dec 2020 06:19:04 -0800 (PST)
In-Reply-To: <5fddfb7a$0$545$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=37.248.139.38;
posting-account=WKCfJQoAAABGeHkoWcAFup86Q28I2YKQ
NNTP-Posting-Host: 37.248.139.38
References: <5fddfb7a$0$545$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <b...@g...com>
Subject: Re: Farsz do pierogow
From: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
Injection-Date: Sat, 19 Dec 2020 14:19:04 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 25
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382644
Ukryj nagłówki

sobota, 19 grudnia 2020 o 14:09:16 UTC+1 cef napisał(a):
> Dlaczego farsz do pierogów z kapustą i grzybami
> nie przewiduje elementu wiążącego czyli np jajka lub czegoś innego?
> Próbowałem do zesmażenia cebulki użyć masła, żeby może
> jak farsz poleżakuje w lodówce, to będzie bardziej zbity,
> ale tego tłuszczu jest zbyt mało, żeby decydował o konsystencji.
> Przejrzałem internet pod tym kątem i raczej opcje idą
> w kierunku nawet krojenia kapusty i grzybów
> (a nie przekręcania przez maszynkę) co daje konsystencję
> taką nietechnologiczną, niewygodną do porcjowania czy nakładania.
> Albo trudno uformować porcję do zamknięcia w krążku ciasta,
> albo się rozsypuje albo drobnica lepi się do palców i utrudnia klejenie
> ciasta.
> Jak sobie z tym radzicie? Czy może tak jak u mnie: robi się te pierogi z
> powodu
> ich nietechnologiczności raz do roku.
Dodaj metylocelulozy.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.12 Stefan
20.12 FEniks
20.12 Trefniś
20.12 Jarosław Sokołowski
20.12 cef
20.12 FEniks
20.12 FEniks
20.12 Trefniś
20.12 cef
20.12 Trefniś
20.12 FEniks
20.12 cef
20.12 Stefan
20.12 cef
20.12 Trefniś
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?