Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Farsz do pierogow Re: Farsz do pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Farsz do pierogow

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!2.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!newsreader4.netcologne.de!news.netcologne.de!peer03.ams1!
peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!peer03.ams4!peer.am4.highwinds-media.com!new
s.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-sp
o-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Farsz do pierogow
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <5fddfb7a$0$545$65785112@news.neostrada.pl>
<rrmvlp$c64$1$Stefan@news.chmurka.net>
<o...@t...mshome.net>
<5fdf67f6$0$527$65785112@news.neostrada.pl>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Sun, 20 Dec 2020 18:38:31 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:78.0) Gecko/20100101
Thunderbird/78.5.1
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <5fdf67f6$0$527$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 24
Message-ID: <5fdf8c15$0$515$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 217.97.87.110
X-Trace: 1608485909 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 515 217.97.87.110:60710
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2057
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382650
Ukryj nagłówki

W dniu 20.12.2020 o 16:04, cef pisze:
> W dniu 2020-12-20 o 14:32, Trefniś pisze:
>>
>> Trochę trudno mi zrozumieć, dlaczego niby konsystencja nadzienia
>> miałaby utrudniać lepienie.
>> Radziłbym przyjrzeć się na filmikach youtube, jak kucharze realnie
>> lepią pierogi. Przy czym szukać należy pierogów różnego typu.
>
> A próbowałeś kiedyś zalepić sypki ryż surowy w pierogach?
> Kroję czy siekam nożem kapustę i grzyby najdrobniej jak potrafię,
> żeby otrzymać jak najbardziej jednorodną masę, ale bez lepiszcza to
> się po prostu rozłazi.
> Natomiast farsz do ruskich (jednolita masa) nie sprawia mi problemów,
> czy też owoce pojedyncze jako farsz.


Farsz do ruskich, jeśli się go zrobi z bardzo kleistych ziemniaków albo
zmiksuje blenderem, może bardzo utrudnić lepienie. Kto kiedykolwiek
robił własnoręcznie pierogi, musi wiedzieć, że konsystencja farszu ma
duże znaczenie przy lepieniu.

Ewa


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.12 FEniks
20.12 Trefniś
20.12 cef
20.12 Trefniś
20.12 FEniks
20.12 cef
20.12 Stefan
20.12 cef
20.12 Trefniś
21.12 cef
21.12 FEniks
21.12 Trefniś
21.12 cef
21.12 Trefniś
21.12 cef
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?