Data: 2015-02-14 18:44:55
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś wrote:
> W dniu .02.2015 o 18:18 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
>
>> Trefniś wrote:
>
> (...)
>>> Powtarzam - dla mnie nie ma lepszych patelni, niż nierdzewne (z grubym
>>> dnem).
>>
>> Też tak myślałam. Ale mąż mi przytargał zdobycznego Tefala, z powłoką
>> nieprzywierającą, na dnie ma "durabase technology".
>> Fajna rzecz, rzeczywiście wystarcza odrobinka tłuszczu, nie przywiera, a
>> jeśli już to wystarcza delikatne mycie.
>
> Ale jeśli powiem Ci, że nierdzewna bez żadnej powłoki może smażyć
> _całkowicie_
> bez tłuszczu?
A wypchaj się.;-) Może i może, tylko po co? co jest warty kotlet bez
tłuszczu?
> Do tego np. kotleta schabowego (mięso bez panierki) nie trzeba wtedy w
> ogóle solić, ani inaczej przyprawiać? Wszystkie smaki zapewnia
> skarmelizowana warstewka mięsa?
> :)
> Nie mam za grosz szacunku do żadnych powłok :)
Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby.
Mam nierdzewną, mam aluminiową, to i tefala przygarnęłam;-).
A skoro mnie zaskoczył na plus, to czemu mam się zarzekać?
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|