Data: 2014-11-01 20:05:22
Temat: Re: Karmel
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-01 19:56, Jarosław Sokołowski pisze:
> Kajmak można też przez ugotowanie puszki z mlekiem skondensowanym.
To nie jest takie dobre, jak ze śmietanką. Upieram się, bo od dziecka
robię krówki, kajmaki itd i wypróbowałam wiele sposobów.
Cukier, śmietanka 30% i laska wanilii.
Są i tacy, co to puszkę ze słodzonym mlekiem kondensowanym gotują, by
mieć kajmak. Ale taki kajmak, to nie kajmak.
> No proszę, a ja doradziłem właśnie, by wody nie było więcej, lecz w ogóle.
> Ale karmelitów też mamy bosych i trzewiczkowych, więc uznajmy, że oba
> przepisy mogą istnieć obok siebie.
Może niech Ewa będzie króliczkiem i spróbuje ten i ów. Co Ty na to Ewo?
--
B.
|