Data: 2017-09-07 16:25:09
Temat: Re: Lody domowe
Od: t...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu czwartek, 7 września 2017 02:30:55 UTC+2 użytkownik Animka napisał:
> W dniu 2017-09-06 o 08:54, t...@g...com pisze:
> >> Jeśli masz czas i ochotę, to zajrzyj do tego wątku:
> >> news://news.neostrada.pl:119/58337545$0$5152$6578511
...@n...neostrada.pl
> >>
> >> Jest tam link do jednego bardziej współczesnego przepisu , z którego ja
> >> po kilku modyfikacjach (wprowadzonych po tamtej grupowej dyskusji) z
> >> powodzeniem skorzystałam. W tym roku planuję powtórzyć, ale już z
> >> użyciem wyłącznie mąki żytniej. Ciekawe czy też się uda.
> >>
> >> Ewa
> > Ewo,
> > naturalnie chcę spróbować. Czy mogłąbyś skopiować ten przepis i wrzucić go w
naszą grupę ? Link nie działa. Nie mogę go odpalić, wygląda na to że nie mam
dostępu...
> > pozdrawiam
> Możesz też poprosić Ewę, żeby Ci przesłala przesyłką pocztową kawałek
> porcji do spróbowania.
>
> --
> animka
Animko,
to bardzo uprzejma sugestia z Twojej strony, ale chciałbym najpierw sam spróbować i
nauczyć się. I tak na przykład kilka lat temu uczyłem się kisić kapustę. Po jakimś
pół roku/albo więcej i 20/albo więcej główkach do wyrzucenia nauczyłem się i jest to
najlepsza kapusta jaką jadłem (IMHO:).
Z piernikiem Ewy na pewno tak prosto nie będzie ale za to jaka frajda kiedy w końcu
po raz pierwszy wyjdzie !!))) Jest to moje kulinarne marzenie żeby umieć przygotować
właśnie ów piernik. ))
pozdrawiam
|