Data: 2017-09-23 15:26:24
Temat: Re: Mięso puchnie
Od: samya <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 19.09.2017 o 20:37, Animka pisze:
> W dniu 2017-09-19 o 11:43, t...@g...com pisze:
>> Niby to ludzie jedzą w przeświadczeniu że ze względu na zawartość
>> żelatyny chroni to przed osteoporozą ale w mojej rodzinie i rodzinach
>> moich znajomych bardzo rzadko to występuje dlatego Warszawa kojarzy mi
>> się z zimnymi nóżkami (pysznymi) i jeszcze z czymś tam ale zapomniałem
>> nazwy.))
> Schabowy z kapustą?
>>
>> Dla mnie normalnością jest olej lniany o smaku sznurka.
> Olej lniany zastosowalam tylko raz -do smażenia karpia. Nie nadawał się
> do jedzenia. Coś obrzydliwego.
> W pracy jedna koleżanka się mądrzyła, że karpia powinno się smażyć na
> oleju lnianym.
Olej lniany do smazenia ???
Przeciez to trucizna, ze o smaku nie wspomne.
Olej lniany nawet w lodowce sie szybko utlenia i czasem juz po miesiacu
sie nie nadaje do spozycia. Mozna go uzywac wylacznie na zimno.
Pozdrawiam
@
|