Data: 2018-05-14 09:54:42
Temat: Re: Podróby arbuzów.
Od: Trybun <c...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2018-05-13 o 18:08, Stokrotka pisze:
>
> Użytkownik "Trybun" <c...@j...ru> napisał w wiadomości
> news:5af82ef8$0$607$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2018-05-01 o 01:12, i...@g...pl pisze:
>>> Jestem pewna, że i w polskich sklepach je widuję, i to często, a
>>> nawet śmiem twierdzić, że regularnie!
>>>
>>> http://wkrajuktorynieistnieje.blogspot.com/2014/05/a
rbuzowy-problem.html?m=1
>>>
>>
>>
>> Chyba jakaś bzdura - ten "pseudo" to po prostu jeszcze nie całkowicie
>> dojrzały arbuz. I samo przez się rozumie że nie będzie tak słodki ja
>> w pełni dojrzały, jak i pestki będą mieć trochę inny kolor.
>
>
> Nie, Ikselka ma rację, to inny gatunek.
> Mam wrażenie, że te z Ameryki Południowej zawsze są Ok, nie są
> podrabiane i są pyszne.
>
Z czego ten wniosek? Czy sprzedawane obecnie pomidory też mamy brać za
inny gatunek? Bez smaku, wygląd nie ten i w ogóle nie do użytku.. A
wystarczy pozostawić go na tydzień, dwa i już mamy normalnego pomidora.
|