Data: 2015-02-11 19:23:41
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"bbjk" <a...@b...cc> wrote in message news:mbg5q0$635$1@node1.news.atman.pl...
> W dniu 2015-02-11 o 19:02, Pszemol pisze:
>
>> Mi ktoś powiedział że za długo musiałem wyrabiać ciasto i uwolniłem
>> zbyt wiele glutenu - stąd uzyskana nadzwyczajna sprężystość ciasta.
>> Długo wyrabiałaś swoje? Czy tak tylko trochę, do dobrego wymieszania?
>
> Maszynka wyrabia, a ja jakoś nie liczę czasu. Tyle, by ładnie odchodziło
> od miski, ręki, czy innego mieszadła. Ogólnie niemal wszystko robię na
> oko, przy tym przepisie musiałam zerknąć do ściągi, ile dać dokładnie
> mąki i cukru wagowo, by Ci to napisać.
Bardzo doceniam Twój wysiłek - dziękuję :-)
|