Data: 2015-02-12 00:37:07
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 11.02.2015 o 17:52, Pszemol pisze:
>>> Zainteresował mnie ten przepis bo zdjęcia wyglądają bajecznie pięknie
>>> :-)))
>>> http://www.thefreshloaf.com/node/19830/36-hours-sour
dough-baguette-everything-i-know-one-bread
Nie żebym się czepiała, ale bułka na zdjęciu na puszystą ni cholery nie
wygląda. Wygląda na pustą, ale to nie to samo ;)
--
Pozdrówki
Anai
*** puszysty:
1. <<o sierści, włosach: miękki, łatwo układający się i sprawiający
wrażenie gęstego>>
2. <<pokryty taką sierścią>>
3. <<miękki, lekki i delikatny>>
4. <<o cieście, pieczywie lub jakiejś masie: lekki i wyrośnięty>>
5. euf. <<otyły>> ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|