Data: 2015-02-12 01:46:11
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anai" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:mbgqcb$2rg$...@m...internetia.pl...
W dniu 11.02.2015 o 17:52, Pszemol pisze:
>>> Zainteresował mnie ten przepis bo zdjęcia wyglądają bajecznie pięknie
>>> :-)))
>>> http://www.thefreshloaf.com/node/19830/36-hours-sour
dough-baguette-everything-i-know-one-bread
Nie żebym się czepiała, ale bułka na zdjęciu na puszystą ni cholery nie
wygląda. Wygląda na pustą, ale to nie to samo ;)
Swego casu w takiej piekarni na Giorgio VII (Rzym) kupiliśmy bułki a w
zasadzie buły sporego formatu składające się w zasadzie z samej chrupiącej,
rumianej skórki. mam gdzieś to w archiwum na filmie jak na ławeczce z tyłu
Kapitolu, pod pinią z akompaniamentem cykad konsumujemy takie buły z ciętą
na gilotynie prosciuto. Do tego dymionek białego i można zwiedzać dalej,
proszę koleżeństwa...
pozdr
Stefan
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|