Data: 2015-02-16 20:39:51
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Pszemol" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:mbtf19$jue$...@d...me...
"Qrczak" <q...@q...pl> wrote in message
news:54e23f13$0$2166$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia 2015-02-16 19:43, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>> "Trybun" <i...@j...ru> wrote in message
>> news:54e21809$0$2177$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2015-02-15 o 13:37, bbjk pisze:
>>>> W dniu 2015-02-15 o 13:22, Trybun pisze:
>>>>
>>>>> Mnie to raczej smuci, mamy jedną z najlepszych kuchni w świecie, a
>>>>> ciągle jakaś pogoń za egzotyką,.
>>>>
>>>> Nie smuć się, jedno nie wyklucza drugiego, a nawet i siódmego. Uroda
>>>> jest w różnorodności świata, również jadalnego.
>>>
>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>
>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>
> W moim przydomowym sklepiku brakuje dziczyzny.
Ale tego nie było nigdy w sklepach - dziczyznę znajdziesz w lesie :-)
******************************************
dziczyzna była ZAWSZE w dobrych sklepach, do wyboru, do koloru - zając w
futrze i bez, dziczyzna, sarnina (comberek), jelenina, kaczusie. Nawet w
czasie kryzysu można było coś wyhaczyć. A teraz brakuje mi np. raków (jadłem
ze trzy razy w życiu i już raczej ich (tzn. rak polski ) za mego życia w
sklepach nie uświadczę, z chęcią zjadłbym kotleciki z gryfu (czytaj krowie
wymię)...
pozdr
Stefan
|