Data: 2015-02-17 20:20:36
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Stefan" <s...@o...pl> wrote in message
news:mbuufu$7j1$1@node2.news.atman.pl...
> Mój przyjaciel (geolog jak ja) po bujnym życiu osiadł w Australii. Pracę
> miał różną, pracował w kopalniach, szukał złota i kamieni szlachetnych
> oraz pracował przy kastrowaniu młodych jagniąt. Robota jak każda inna,
> tylko usta go bolały;) oni te malutkie (ciut większe od przepiórczego
> jaja) wygryzali, odgryzali i wypluwali itp. Część szła do gara na
> wieczorny posiłek. Podobno farmerzy twierdzą że barany kastrowane w sposób
> naturalny (bo maszynki, pistolety takie też są) chowają się lepiej. Mowa o
> stadach baranów przeznaczonych do konsumpcji.
Może sobie też czasem je podjadali, nieupieczone, jak ostrygi ;-)
|