Data: 2015-02-17 21:25:27
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 17 Feb 2015 09:35:06 +0100, Stefan napisał(a):
> Mój przyjaciel (geolog jak ja) po bujnym życiu osiadł w Australii. Pracę
> miał różną, pracował w kopalniach, szukał złota i kamieni szlachetnych oraz
> pracował przy kastrowaniu młodych jagniąt. Robota jak każda inna, tylko usta
> go bolały;) oni te malutkie (ciut większe od przepiórczego jaja) wygryzali,
> odgryzali i wypluwali itp. Część szła do gara na wieczorny posiłek. Podobno
> farmerzy twierdzą że barany kastrowane w sposób naturalny (bo maszynki,
> pistolety takie też są) chowają się lepiej. Mowa o stadach baranów
> przeznaczonych do konsumpcji.
Szczerze móiwąc w to "wygryzanie" nie wierzę ani trochę, Twój przyjaciel
niewątpliwie ubarwia. Hodowca nigdy by na coś takiego nie pozwolił, bo to
murowana infekcja i to masowa, a potem jak nic padanie malutkich zwierząt.
|