Data: 2015-02-16 21:05:46
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 16 Feb 2015 20:39:51 +0100, Stefan napisał(a):
> Użytkownik "Pszemol" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:mbtf19$jue$...@d...me...
>
> "Qrczak" <q...@q...pl> wrote in message
> news:54e23f13$0$2166$65785112@news.neostrada.pl...
>> Dnia 2015-02-16 19:43, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>>> "Trybun" <i...@j...ru> wrote in message
>>> news:54e21809$0$2177$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> W dniu 2015-02-15 o 13:37, bbjk pisze:
>>>>> W dniu 2015-02-15 o 13:22, Trybun pisze:
>>>>>
>>>>>> Mnie to raczej smuci, mamy jedną z najlepszych kuchni w świecie, a
>>>>>> ciągle jakaś pogoń za egzotyką,.
>>>>>
>>>>> Nie smuć się, jedno nie wyklucza drugiego, a nawet i siódmego. Uroda
>>>>> jest w różnorodności świata, również jadalnego.
>>>>
>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>
>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>
>> W moim przydomowym sklepiku brakuje dziczyzny.
>
> Ale tego nie było nigdy w sklepach - dziczyznę znajdziesz w lesie :-)
> ******************************************
>
> dziczyzna była ZAWSZE w dobrych sklepach, do wyboru, do koloru - zając w
> futrze i bez, dziczyzna, sarnina (comberek), jelenina, kaczusie. Nawet w
> czasie kryzysu można było coś wyhaczyć. A teraz brakuje mi np. raków (jadłem
> ze trzy razy w życiu i już raczej ich (tzn. rak polski ) za mego życia w
> sklepach nie uświadczę,
Uświadczysz - gdzieś widziałam jakiś czas temu, nie pomnę tylko, w którym
sklepie. Ale...
http://raki-sprzedaz.pl/?page_id=80
120 złociszy/kg
> z chęcią zjadłbym kotleciki z gryfu (czytaj krowie
> wymię)...
Z tym jest trudniej, bo teraz na mięso hoduje się głównie byczki.
|