Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!plix.pl!newsfeed2.plix.pl!goblin2!gobli
n1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-sp
o-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <mbfk14$8s3$1@dont-email.me> <54df93eb$0$2174$65785112@news.neostrada.pl>
<7...@4...net>
<54df9ceb$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
<mbpafe$24j$2@node1.news.atman.pl>
<54e08f78$0$2188$65785112@news.neostrada.pl>
<mbq3u1$ufc$1@node1.news.atman.pl>
<54e21809$0$2177$65785112@news.neostrada.pl> <mbtdn5$dm1$1@dont-email.me>
<54e23f13$0$2166$65785112@news.neostrada.pl> <mbtf19$jue$1@dont-email.me>
<mbth2b$n1k$1@node1.news.atman.pl>
Date: Mon, 16 Feb 2015 21:05:46 +0100
Message-ID: <14lq77nxwypun$.ek8k9kujeegf$.dlg@40tude.net>
Lines: 45
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.9.32.110
X-Trace: 1424117149 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2203 83.9.32.110:8083
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:361501
Ukryj nagłówki
Dnia Mon, 16 Feb 2015 20:39:51 +0100, Stefan napisał(a):
> Użytkownik "Pszemol" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:mbtf19$jue$...@d...me...
>
> "Qrczak" <q...@q...pl> wrote in message
> news:54e23f13$0$2166$65785112@news.neostrada.pl...
>> Dnia 2015-02-16 19:43, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>>> "Trybun" <i...@j...ru> wrote in message
>>> news:54e21809$0$2177$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> W dniu 2015-02-15 o 13:37, bbjk pisze:
>>>>> W dniu 2015-02-15 o 13:22, Trybun pisze:
>>>>>
>>>>>> Mnie to raczej smuci, mamy jedną z najlepszych kuchni w świecie, a
>>>>>> ciągle jakaś pogoń za egzotyką,.
>>>>>
>>>>> Nie smuć się, jedno nie wyklucza drugiego, a nawet i siódmego. Uroda
>>>>> jest w różnorodności świata, również jadalnego.
>>>>
>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>
>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>
>> W moim przydomowym sklepiku brakuje dziczyzny.
>
> Ale tego nie było nigdy w sklepach - dziczyznę znajdziesz w lesie :-)
> ******************************************
>
> dziczyzna była ZAWSZE w dobrych sklepach, do wyboru, do koloru - zając w
> futrze i bez, dziczyzna, sarnina (comberek), jelenina, kaczusie. Nawet w
> czasie kryzysu można było coś wyhaczyć. A teraz brakuje mi np. raków (jadłem
> ze trzy razy w życiu i już raczej ich (tzn. rak polski ) za mego życia w
> sklepach nie uświadczę,
Uświadczysz - gdzieś widziałam jakiś czas temu, nie pomnę tylko, w którym
sklepie. Ale...
http://raki-sprzedaz.pl/?page_id=80
120 złociszy/kg
> z chęcią zjadłbym kotleciki z gryfu (czytaj krowie
> wymię)...
Z tym jest trudniej, bo teraz na mięso hoduje się głównie byczki.
|