Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Rosół z kury Re: Rosół z kury

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Rosół z kury

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Rosół z kury
Date: Sat, 19 Mar 2005 21:38:54 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 27
Sender: v...@o...pl@cob177.neoplus.adsl.tpnet.pl
Message-ID: <d1i2l6$ec$1@news.onet.pl>
References: <d1gu4j$s5$1@nemesis.news.tpi.pl> <d1gv9h$5u3$1@nemesis.news.tpi.pl>
<d1h35b$qni$1@nemesis.news.tpi.pl> <d1h4c6$qsk$1@news.onet.pl>
<d1i0b4$nn8$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: cob177.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1111264742 460 83.31.181.177 (19 Mar 2005 20:39:02 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Mar 2005 20:39:02 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2527
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2527
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:235455
Ukryj nagłówki

"cherokee" wrote in message news:d1i0b4$nn8$1@nemesis.news.tpi.pl...
|
| Podobnie jak Waldek powołam się na Ćwierczakiewiczową (365 obiadów), która
| mówi o 3-3,5 godzin przy miękkim mięsie oraz 4 -4,5 przy twardszym i pisze
| wyraźnie "nigdy dłużej". Niestety nie wyjaśnia dlaczego.
| Przy rosole z kury mówi o 2-2,5 godziny. Tu jako powód podaje m.in
| unikniecie rozpadniecia mięsa, które zużywa się do drugiego dania.


No właśnie szkoda, że nie wyjaśnia... ja gotuję dłużej, bo mi tak smakuje...

Co do rozpadania się mięsa, to moim zdaniem nie ma to żadnego znaczenia...
Jak ktoś chce mieć czysty rosół, to i tak go przecedzi, a jak komuś zalezy
na rosole z mięsem, a raczej chyba to już zupa rosołowa, (jak np. mi w
przypadku drobiowego, bo nie lubie pustego rosolu), to tylko części
niejadalne wyjmie ;-) jeśli kto chce używać do farszu to i tak mięso będzie
mielił, więc dalej jest wszytsko jedno...
Mój ulubiony rosół to indyk + kurczak i zauwazyłam, że drogą indyk sie nie
rozpada po ok. 5-6 godz, kurczak może delikatnie, ale jeśli z nim ostrożnie,
to tez trzyma kształt...
Takie mam doświadczenia rosołowe.. ;)

Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.03 cherokee
19.03 Wojti
19.03 Bozena
19.03 Bozena
20.03 Maciek
20.03 Dariusz K. Ladziak
20.03 batory
20.03 batory
20.03 Marcin E. Hamerla
20.03 jacek
20.03 Maciek
20.03 Marcin E. Hamerla
20.03 batory
20.03 Maciek
20.03 Maciek
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"