Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Używa ktoś marynaty sojowo-cytrynowej? Re: Używa ktoś marynaty sojowo-cytrynowej?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Używa ktoś marynaty sojowo-cytrynowej?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!peer03.fr7!futter-mich.hig
hwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news
.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-m
ail
Cc: s...@p...onet.pl
Subject: Re: Używa ktoś marynaty sojowo-cytrynowej?
References: <o5dn0r$qhq$1@dont-email.me> <o5e1q2$2od$1@dont-email.me>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: samya <s...@p...onet.pl>
Message-ID: <4...@p...onet.pl>
Date: Sat, 14 Jan 2017 22:03:06 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101
Thunderbird/45.6.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <o5e1q2$2od$1@dont-email.me>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 35
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 89-74-24-38.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1484427786 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5157 89.74.24.38:55873
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2329
X-Received-Body-CRC: 1655398751
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:375490
Ukryj nagłówki

W dniu 14.01.2017 o 21:32, Pszemol pisze:
> "Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
> news:o5dn0r$qhq$1@dont-email.me...
>> Jadłem niedawno w Kanadzie bardzo smaczną wołowinę w azjatyckiej knajpie.
>>
>> Zapytałem kelnerki jakiej marynaty użyto i dostałem informacje że "soy
>> sauce and lemon juice". Sojowy sos i sok z cytryny. Że podobno bardzo
>> popularna marynata w kuchni azjatyckiej. Odpowiadał mi bardzo ten smak,
>> choć gdybym
>> ja to robił to marynowałbym ciut krócej lub dał mniej soli bo mięso było
>> całkiem zagłuszone marynatą...
>>
>> Ktoś próbował? Jakiś sprawdzony przepis może doradzić?
>
> Coś znalazłem w tym guście, wygląda bardzo proste:
> 1/4 szklanki sosu sojowego
> 1/4 szklanki oliwy z oliwek
> 1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
> 4 ząbki czosnku
> Wymieszać wszystko i moczyć wołowinę 4 godziny przed grilowaniem/smażeniem.
> http://www.marthastewart.com/350293/soy-garlic-marin
ade
>
> Tu jest też coś tylko z jakimś dodatkowym sosem Worczesterszire....
> http://allrecipes.com/video/650/best-steak-marinade-
in-existence/
> i dodatkiem jakiejś zieleniny :-)
>
>
Ten pierwszy przepis wyglada smakowicie :)
Tylko jesli chodzi o wolowine, to trzymalabym ja w tej marynacie nie 4
godziny, ale z 12, a najlepiej cala dobe, w lodowce.
Mieso swietnie kruszeje, a wolowina jednak wymaga troche czasu.

Pozdrawiam
@

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.01 Pszemol
14.01 FEniks
15.01 s...@g...com
15.01 Pszemol
15.01 s...@g...com
15.01 s...@g...com
15.01 s...@g...com
15.01 s...@g...com
15.01 s...@g...com
15.01 Pszemol
15.01 Pszemol
15.01 GalAnonim
20.01 s...@g...com
20.01 Ikselka
20.01 stefan
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?