Data: 2011-06-13 10:03:00
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: jadryś <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-06-13 00:12, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 12 Jun 2011 23:08:44 +0200, jadryś napisał(a):
>
>> W dniu 2011-06-04 23:27, Ikselka pisze:
>>> Czasem kupuję puszkowe, w sosie własnym. Pycha.
>>> Spodziewam się po 11 czerwca sporej porcji świeżych (za sprawą MŚK).
>>> Jak się zabrać do nich, żeby uzyskać konserwę jak w puszce, ale w słoikach?
>>>
>>
>>
>> No i co z tą wyprawą na dorsza? Jest z czego robić konserwy?
>
> Właśnie przed kilkoma godzinami MŚK z kolegami "zaokrętowali" się na
> kutrze. Pewnie już łowią. Nie dzwonię póki co, bo nie chcę przeszkadzać w
> pierwszych emocjach. Zobaczymy, jakie bedą rezultaty. Przepisy na wątróbki
> mam przygotowane - znalazłam w necie.
> http://www.wielkiezarcie.com/recipe22792.html
>
> Dam znać jutro, jak będzie o czym :-)
Myślałem że 11-tego już będzie po połowie. Z tego co się orientuje, to
na Bałtyku teraz posucha na dorsze. Ale jak to z rybami - nigdy nie
wiadomo co będzie. Ja planuję taki wypad dopiero po wakacjach.
Przepis wyglada smakowicie, ale raczej nie dla mnie, - mieszkańca głębi
lądu;-). - W sklepie takiego towaru nie dostanie. Jeszcze gorzej sprawa
wygląda ze złowieniem samemu. Efekty moich dotychczasowych wypraw raczej
nie powalają na kolana.
|