Data: 2015-07-27 17:45:45
Temat: Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-07-27 15:08, obywatel rageofhonor uprzejmie donosi:
> Jak zmiękczyć mięso by było soczyste i praktycznie rozpływało się w ustach?
> Kiedyś w wietnamskim barze orientalnym jadłem wieprzowinę lub wołowinę o
> wyżej podanych właściwościach. Ciekaw jestem jak oni to robią?
> Chciałbym powtórzyć ten efekt na cielęcinie.
Mrożenie przed obróbką.
Alkohol.
Ocet winny.
A jeśli "skośni", to może sos sojowy.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|