Data: 2015-03-29 13:42:51
Temat: Re: jaki blender do orzechow ?
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-03-28 23:13, obywatel @ uprzejmie donosi:
> Witam,
>
> Zwracam sie z prosba do grupowiczow, ktorzy maja doswiadczenia z domowym
> "przetwarzaniem" orzechow, migdalow i rozmaitych pestek w pasty lub
> mąki, tudziez mrozonych owocow w "lody", za pomoca blendera lub miksera.
> Jakiego sprzetu uzywacie ?
> Ja mam malakser 600 W i blender 400 W i niestety nie podolaly ani samym
> mrozonym truskawkom, ani mieszance zlozonej ze slonecznika, orzechow
> nerkowca i daktyli.
> Czytajac rozmaite przepisy na domowe smakolyki (m. in. maslo orzechowe)
> zastanawiam sie czym to mozna zrobic, unikajac inwestycji w urzadzenia
> typu Vitamix czy Thermomix.
> Jezeli macie jakas praktyke w tym temacie to bardzo prosze, podzielcie
> sie i doradzcie na jakie parametry w sprzecie zwrocic uwage, zeby sie
> nie "dlawil" przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
Robię ręcznym. Ale też myślę o zakupie kielichowego automata, bo od
ręcznego ręce bolą.
Dławienie najczęściej wynika z zapchania noży, w zwykłym blenderze
łatwiej nad tym zapanować.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|