Data: 2015-03-29 13:12:13
Temat: Re: jaki blender do orzechow ?
Od: Zbyszek Zarzycki <z...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu sobota, 28 marca 2015 23:14:11 UTC+1 użytkownik @ napisał:
> Witam,
>
> Zwracam sie z prosba do grupowiczow, ktorzy maja doswiadczenia z domowym
> "przetwarzaniem" orzechow, migdalow i rozmaitych pestek w pasty lub mąki,
> tudziez mrozonych owocow w "lody", za pomoca blendera lub miksera.
> Jakiego sprzetu uzywacie ?
> Ja mam malakser 600 W i blender 400 W i niestety nie podolaly ani samym
> mrozonym truskawkom, ani mieszance zlozonej ze slonecznika, orzechow
> nerkowca i daktyli.
> Czytajac rozmaite przepisy na domowe smakolyki (m. in. maslo orzechowe)
> zastanawiam sie czym to mozna zrobic, unikajac inwestycji w urzadzenia typu
> Vitamix czy Thermomix.
> Jezeli macie jakas praktyke w tym temacie to bardzo prosze, podzielcie sie i
> doradzcie na jakie parametry w sprzecie zwrocic uwage, zeby sie nie "dlawil"
> przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
Blender Kenwood 700W, blender 350W dawał radę aż się zepsuł.
--
ZZ@private
|