Data: 2015-03-29 00:33:42
Temat: Re: jaki blender do orzechow ?
Od: iwanos <i...@6...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Zwracam sie z prosba do grupowiczow, ktorzy maja doswiadczenia z domowym
> "przetwarzaniem" orzechow, migdalow i rozmaitych pestek w pasty lub
> mąki, tudziez mrozonych owocow w "lody", za pomoca blendera lub miksera.
> Jakiego sprzetu uzywacie ?
> Ja mam malakser 600 W i blender 400 W i niestety nie podolaly ani samym
> mrozonym truskawkom, ani mieszance zlozonej ze slonecznika, orzechow
> nerkowca i daktyli.
> Czytajac rozmaite przepisy na domowe smakolyki (m. in. maslo orzechowe)
> zastanawiam sie czym to mozna zrobic, unikajac inwestycji w urzadzenia
> typu Vitamix czy Thermomix.
> Jezeli macie jakas praktyke w tym temacie to bardzo prosze, podzielcie
> sie i doradzcie na jakie parametry w sprzecie zwrocic uwage, zeby sie
> nie "dlawil" przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
my mamy pałki i moździerze i nienawidzimy biedy
|