Data: 2015-03-28 23:13:50
Temat: jaki blender do orzechow ?
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Zwracam sie z prosba do grupowiczow, ktorzy maja doswiadczenia z domowym
"przetwarzaniem" orzechow, migdalow i rozmaitych pestek w pasty lub mąki,
tudziez mrozonych owocow w "lody", za pomoca blendera lub miksera.
Jakiego sprzetu uzywacie ?
Ja mam malakser 600 W i blender 400 W i niestety nie podolaly ani samym
mrozonym truskawkom, ani mieszance zlozonej ze slonecznika, orzechow
nerkowca i daktyli.
Czytajac rozmaite przepisy na domowe smakolyki (m. in. maslo orzechowe)
zastanawiam sie czym to mozna zrobic, unikajac inwestycji w urzadzenia typu
Vitamix czy Thermomix.
Jezeli macie jakas praktyke w tym temacie to bardzo prosze, podzielcie sie i
doradzcie na jakie parametry w sprzecie zwrocic uwage, zeby sie nie "dlawil"
przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|