Data: 2004-09-11 06:53:15
Temat: Re: kotlet pozarski - jak sie robi?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <chu4mu$a7m$1@news.onet.pl>,
"Gosia" <n...@m...info> wrote:
> >
> >
> > Surowe. Niekoniecznie piersi. Używa się całej kury. Pomysł z użyciem
> > mięsa gotowanego wynikł zapewne stąd, że w taniej gastronomii jako
> > kotlety pożarskie podaje się wtórnie użyte melone mięso drobiowe.
> >
> > Władysław
>
> Bardzo dziękuję, No wlaśnie, moja znajoma miala te informacje z
> przedszkola. Być może tam wykorzystują mieso ugotowane.
Prawdziwy koltlet pożarki, a właściwie Pożardskiego, to danie należące
do wytwornej kuchni i raczej w przedszkolach nie podawane. ;-)
Władysław
|