Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mokry sernik jak Re: mokry sernik jak

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: mokry sernik jak

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.task.gda.pl!news.mm.pl!.POSTED!not-for-mail
From: u...@d...invalid
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mokry sernik jak
Date: Tue, 23 Apr 2013 04:43:49 +0200
Organization: Multimedia Polska SA
Lines: 23
Message-ID: <kl4se1$7rc$1@news.mm.pl>
References: <kkv4h3$353$1@node2.news.atman.pl>
<uhkynwrvkf5y.1cjguri1t6zx7$.dlg@40tude.net>
<kl0fi2$ac8$1@node2.news.atman.pl> <kl2kfn$ijs$1@z-news.wcss.wroc.pl>
<kl43lk$t8o$1@node2.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: host-217-172-242-90.gdynia.mm.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.mm.pl 1366684929 8044 217.172.242.90 (23 Apr 2013 02:42:09 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 23 Apr 2013 02:42:09 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:17.0) Gecko/20130329 Thunderbird/17.0.5
In-Reply-To: <kl43lk$t8o$1@node2.news.atman.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:350783
Ukryj nagłówki

On 22.04.2013 21:39, lamia3c wrote:
> "Miroslaw Kwasniak" <m...@i...zind.ikem.pwr.wroc.pl> wrote in
> message news:kl2kfn$ijs$1@z-news.wcss.wroc.pl...
>> Zmniejszyć ilość / nie używać zagęstników typu mąka, skrobia czy kasza
>
> a czemu? w celach smakowych?
>
> (bo taki sernik to chyba do zdrowego żywienia nie może pretendować -
> cukier, jajka i tłuszcze na gorąco. - To takie podstawowe zagęstniki nie
> wiele pogarszają sytuację :) )

Żółtka jaj należy podawać dzieciom od 7-go miesiąca ze względu na to, że
są bardzo zdrowe (wytyczne ministerstwa zdrowia). Tłuszcze jeśli są to
mleczne (masło) w serniku nie są rozgrzewane do temperatury w której
zaczynają być szkodliwe a są lekkostrawne i nieporównywanie zdrowsze od
margaryn więc nic do nich. A cukier... no cóż nie wyobrażam sobie ciasta
bez nich :)

Poza tym sernik to doskonałe źródło białka, jak ktoś ma aktywny tryb
życia (np. uprawia sport), to może się okazać świetnym uzupełnieniem
energii z cukru i wspomóc regenerację mięśni przez dostarczenie białka
:) No ale w takim przypadku zrobiłbym faktycznie mniej tłusty.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.04 piecia aka dracorp
23.04 Ikselka
25.04 u...@d...invalid
25.04 piecia aka dracorp
12.05 cef
12.05 Ikselka
12.05 cef
12.05 Ikselka
12.05 masti
12.05 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?