Data: 2006-04-23 21:53:17
Temat: Re: mrożone czerwone i czarne porzeczki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 23 Apr 2006 15:43:41 +0200, "Tusiek"
<b...@p...onet.pl> wrote:
>Witam!
>To mój pierwszy post na grupie, choć czytuję ją z zacięciem już od ponad
>roku. :)
>Mam takie pytanie:
>co można zrobić z mrożonych czarnych i czerwonych porzeczek (oprócz kompotu
>i zupy owocowej)?
>Mrożone truskawki i jagody wykończyłam robiąc koktajle, a te porzeczkowe
>cudeńka zalegają mi w zamrażarce...
>
>Z góry dzięki za sugestie (ode mnie i znudzonych leżakowaniem w zamrażarniku
>porzeczek)
>- Tusiek
Ja zamrozone jeszcze porzeczki wrzucam do blendera i odczekuje z
godzine, moze mniej - zaleznie od ilosci i czy sa skawalone.
stoja one z miodem. Potem dodaje troche jogurtu, np. waniliowego
i miksuje i wychodza mi prawie lody - o wiele gesciejsze niz
koktajl i bardzo zimne :)
U nas w domu tylko ja to lubie, tamci inni mowia, ze im za zimno
od tego deseru :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|