Data: 2009-12-18 12:17:36
Temat: Re: peklowanie
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 18 Dec 2009 07:45:32 +0100, Tomasz O. napisał(a):
> Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:hgdhe6$96t$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> "Tomasz O." <t...@o...eu> wrote in message
>> news:hgdc0o$r5i$1@news.onet.pl...
>>
>> Samo leżenie w solance też nie da równomiernego jej oddziaływania na
>> mięso - inaczej sól (i inne składniki) dy funduja w powierzchnię górną,
>> inaczej dolną zwłaszcza jeżeli kawałek leży na innym i naczej z boku. W
>> większych zakładach są do mieszania specjalne maszyny, nawet próżniowe...
>
>
> Dlatego też w warunkach domowych trzeba codziennie mięsko w garze/wiadrze
> zamieszać/poprzekładać.
Ja przekładam kiedy mi się przypomni, bez przesady, 2-3 razy - jak
codziennie przekładasz, to niepotrzebnie odkrywasz i wprowadzasz bakterie.
--
Ikselka.
|