Data: 2009-12-18 12:16:14
Temat: Re: peklowanie
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 18 Dec 2009 12:32:48 +0100, Krycha napisał(a):
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:11zzcdcsxf7de$.hqco4rjpsq01$.dlg@40tude.net...
> (...)
>> Zbyt dużo zalewy nie jest dobre, ponieważ sok i smak z mięsa przechodzą do
>> roztworu, a po co, skoro się go potem wylewa? Zalewy powinno być jak
>> najmniej, dlatego warto obciążać mięso.
>
> I to jest dla mnie dobry argument.
> Idę "przełożyć" mięso i posmakować roztwór, bo coś czuję, że jest za mało
> soli.
>
> Pozdrawiam Krycha.
No, tylko nie przesadź - ma byc mocno słone, bo potem i takprzecież się
szynki gotuje, a kiełbasy parzy w wodzie.
--
Ikselka. //Jak ja raz nasoliłam boczek - nie dało się go nawet wymoczyć
;-PPP
|