Data: 2010-10-13 05:56:29
Temat: Re: wywar z miesa wolowego
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:4cb54425$0$22806$65785112@news.neostrada.pl...
> wywarek z miesa wolowego (prega, mostek) - mieso w ilosci okolo 2,5 kg
> gotowane 2 godziny, pozniej pol godziny z warzywami - seler, pietruszka,
> marchewka, 1 cebula, por
> Ilosc? Okolo 2 litry tego wywaru - esencjonalny tak ze w lodowce na dolnej
> polce robi sie z niego galareta.
> Co z niego zrobic? jaka zupe polecacie?
> Ziemniaczana przecierana (gotowane ziemniaki, z nich piurre zrobione,
> zmieszane z wywarem, doprawione) juz robilem, teraz nie mam pomysla.
> Grochowki ani fasolowej tez nie chce juz :-) (tez robilem - czas na cos
> innego, ale nie mam pomysla zadnego).
> Myslalem o grzybowej poki jeszcze grzyby w dobrej cenie, ale...
> Podajcie jakies przepisy :-)
> I pomysly :-)
Kminkowa z grzankami ;-))))))))))))
Pomidorowa
Ogórkowa
Kapuśniak ze słodkiej białej kapusty
Dyniowa
Szczawiowa
Barszcz czerwony (ze dwa grzybki) czysty.
Starczy?
|