Data: 2010-10-13 06:57:55
Temat: Re: wywar z miesa wolowego
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:4cb54425$0$22806$65785112@news.neostrada.pl...
> wywarek z miesa wolowego (prega, mostek) - mieso w ilosci okolo 2,5 kg
> gotowane 2 godziny, pozniej pol godziny z warzywami - seler, pietruszka,
> marchewka, 1 cebula, por
> Ilosc? Okolo 2 litry tego wywaru - esencjonalny tak ze w lodowce na dolnej
> polce robi sie z niego galareta.
> Co z niego zrobic? jaka zupe polecacie?
> Ziemniaczana przecierana (gotowane ziemniaki, z nich piurre zrobione,
> zmieszane z wywarem, doprawione) juz robilem, teraz nie mam pomysla.
> Grochowki ani fasolowej tez nie chce juz :-) (tez robilem - czas na cos
> innego, ale nie mam pomysla zadnego).
> Myslalem o grzybowej poki jeszcze grzyby w dobrej cenie, ale...
> Podajcie jakies przepisy :-)
> I pomysly :-)
Papryka jest teraz tania, więc może zupę gulaszową, nazywaną bogracz, z
węgierskiego bogracsgulyas. Czy jakoś tak.
Przepisów bez liku, sam sobie wybierzesz taki najbardziej pasujący.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|