Data: 2015-02-10 08:58:52
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 01:55 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
> news:op.xtteoc1hmtaby1@tncap.home...
>> Pszemol na pewno potwierdzi - chleb jest smaczny i jadalny przez ok.
>> tydzień.
>
> Nie testowałem - ale skoro zapewniasz to Ci wierzę na słowo... :-) Żaden
> z moich całego tygodnia nie wytrzymał, zwykle znikają w dwa dni do
> ostatniej okruszki :-)))
Biały wytrzymuje tydzień w dobrej kondycji od biedy.
Razowy bez problemu :)
Mój "cykl produkcyjny" zakłada pieczenie raz w tygodniu, stąd
doświadczyłem.
Ale oczywiście upieczony chleb można przechowywać w zamrażalniku, więc
świeżość to nie jest jakiś szczególny problem.
--
Trefniś
|