Data: 2019-01-11 01:08:17
Temat: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Od: John Doe <j...@d...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2019-01-10, Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>>
>> I to samo pisze w cytacie po angielsku w 1-szym poscie.
>
> Raczej nie masz racji.
Alez oczywiscie ze mam, to Tobie sie wydaje ze nie mam a przeciez tylko
wskazalem co mowil cytat oraz Waldemar.
> Dolewając wody, zimnej, nie spowodujesz mocniejszego ugotowania farszu,
> nawet jeśli był on surowy.
A wlasnie ze mozesz spowodowac, gdy te pierogi (pewnie Dim Sum) wyplyna
a ty dolejesz zimnej wody to schladzasz po prostu samo ciasto,ten
chwilowy spadek temperatury ledwie co oddzialowuje na farsz. Ma to
sprawic by przez chwile cienkie ciasto sie nie gotowalo
> Na pewno zaś zwiększy się końcowa ilość glutenu.
Ale tutaj nikt sie tym nie martwi oprocz Ciebie, wiec OFT.
|