Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!n
ews-out.readnews.com!transit3.readnews.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosti
ng.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neo
strada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Co jeszcze...
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <7snvep1meiw0.uiba3yk9rb1v$.dlg@40tude.net>
<4e6a58db$0$3499$65785112@news.neostrada.pl>
<1rvwb6zabw855.1ithaacbpjxie$.dlg@40tude.net>
<j4do4a$78d$1@node2.news.atman.pl>
<9...@4...net>
<4e6b06d8$0$3501$65785112@news.neostrada.pl> <j4fhbb$jud$4@news.onet.pl>
<12kyyo2a1j6c8.1hatgrqktl091$.dlg@40tude.net>
<4e6b4d72$0$3487$65785112@news.neostrada.pl>
<1dyxtprsl4g7e$.fffvins5gdf9$.dlg@40tude.net>
<4e6b6c7f$0$3494$65785112@news.neostrada.pl>
<znih5qt9qo6x.1g5n3akb42qwk$.dlg@40tude.net>
<4e6b910d$0$3504$65785112@news.neostrada.pl>
<1kce53kcspx26.da6d4l2xpoep$.dlg@40tude.net>
<4e6d9e25$0$3508$65785112@news.neostrada.pl>
<1fgcyq92aix81.ysj9mvpqqqhn$.dlg@40tude.net>
<j4kr0u$arh$2@node2.news.atman.pl>
<6...@4...net>
<j4kse5$arh$3@node2.news.atman.pl>
Date: Mon, 12 Sep 2011 16:31:37 +0200
Message-ID: <1b0ophz28mhsp$.4lbpxbb8smeo$.dlg@40tude.net>
Lines: 56
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.252.34
X-Trace: 1315837907 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2444 79.185.252.34:49939
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:337572
Ukryj nagłówki
Dnia Mon, 12 Sep 2011 14:03:11 +0200, Paulinka napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 12 Sep 2011 13:39:03 +0200, Paulinka napisał(a):
>>
>>> Ikselka pisze:
>>>
>>>>>> Ja "moich" nauczyłam jeść to, co JA lubię - po prostu innych rzeczy nie
>>>>>> gotuję 3333-)
>>>>> A ja czasem gotuję to, co ONI lubią, a ja niekoniecznie przepadam. Nie
>>>>> jestem kuchenną terrorystką.
>>>> Wiesz, w sumie to chodziło mi o to, że wszystko, co ja lubię, gotuję tak,
>>>> że oni lubią, po prostu nawet im do głowy nie przyszło, że tego można nie
>>>> lubić. To sztuka tak gotować - tak uważam 3-)
>>> To znaczy, że masz mało wybredne towarzystwo
>>
>> He he, dobre sobie, "mało wybredne".
>> BARDZO wybredne! Co wcale nie oznacza niejadków ani wydziwiaczy.
>
Raz jadłam. Żyję. Może nie aż "lubię", ale jeśli będę głodna, to zjem znowu
;-P
> flaków czy ozorków.
Mniam! - jedne z naszych ulubionych potraw, ale mąż uwielbia je tylko w
moim wykonaniu - i fakty to potwierdzają. Muszę tylko przeprowadzić akcję
na zięciu ;-P
>
>>> albo macie bardzo podobny
>>> gust kulinarny.
>>
>> Teraz już tak. Gust kulinarny się Kształtuje. Jak każdy zresztą.
>> Ale do tego trza być dobrym w tym, co się robi.
>
> Zgadzam się, że gust kulinarny się kształtuje, niemniej pewnych potraw
> się nie lubi i sposób w jaki są przyrządzone nie ma znaczenia.
> Ja nie lubię tatara zarówno w wykonaniu mojej mamy, jak i w
> restauracyjnym wydaniu. Po prostu nie smakuje mi surowe mięso.
Ależ tatar nie ma smakować jak surowe mięso - przyprawia się go i je się do
niego tyle dodatków...
> Starszy brat nie je żółtego sera, ojciec zielonych ogórków, mama
> królika, tż sosu pomidorowego do gołąbków.
Z tym sosem popieram, że nie uznaję - ale żeby AŻ nie zjeść, to aż tak to
nie.
> Aaa ja nie znoszę białej czekolady i co poradzisz?
Kud-kudak, kud-kudak, a ja znoszę, a ja tak! //w małych ilościach ;-PPP
--
XL
|