Data: 2015-02-14 18:26:29
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 14 Feb 2015 18:18:27 +0100, krys napisał(a):
>> Powtarzam - dla mnie nie ma lepszych patelni, niż nierdzewne (z grubym
>> dnem).
>
> Też tak myślałam. Ale mąż mi przytargał zdobycznego Tefala, z powłoką
> nieprzywierającą, na dnie ma "durabase technology".
> Fajna rzecz, rzeczywiście wystarcza odrobinka tłuszczu, nie przywiera, a
> jeśli już to wystarcza delikatne mycie.
>
> --
> Pozdrawiam
> J.
>
> www.kontestacja.com
Mam taką jedną, małą - do smażenia jajek i naleśników. Owszem, tłuszczu
potrzeba tyle co nic, nie przywiera. Rzadko używam, bo jajka jem raczej
gotowane. Poza tym nie wiem, co to ta "durabase technology", to i wolę
używać tylko okazjonalnie, bo generalnie jestem przeciwna wszelkim dziwnym
powłokom w patelniach i garach.
|