Data: 2015-02-14 18:30:47
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 18:18 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
> Trefniś wrote:
(...)
>> Powtarzam - dla mnie nie ma lepszych patelni, niż nierdzewne (z grubym
>> dnem).
>
> Też tak myślałam. Ale mąż mi przytargał zdobycznego Tefala, z powłoką
> nieprzywierającą, na dnie ma "durabase technology".
> Fajna rzecz, rzeczywiście wystarcza odrobinka tłuszczu, nie przywiera, a
> jeśli już to wystarcza delikatne mycie.
Ale jeśli powiem Ci, że nierdzewna bez żadnej powłoki może smażyć
_całkowicie_
bez tłuszczu?
Do tego np. kotleta schabowego (mięso bez panierki) nie trzeba wtedy w
ogóle solić, ani inaczej przyprawiać? Wszystkie smaki zapewnia
skarmelizowana warstewka mięsa?
:)
Nie mam za grosz szacunku do żadnych powłok :)
--
Trefniś
|