Data: 2009-07-19 20:29:52
Temat: Re: MAKARON (Z)RECZNIE
Od: "Barbara K." <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maciej S." <m...@c...pl> napisał w wiadomości
news:h3vu6p$fq1$1@news.onet.pl...
> Wiejska kura a nie pompowany sterydami kurczak z supermarketu - mam
> właśnie taki rosołem od kuraka wolnobiegającego. Nie do pokonania.
Hmm, chyba postaram się o taką kurę, bo naszła mnie ochota na taki
prawdziwy, pyszny rosół. Ostatnio zarzuciłam gotowanie właśnie tej zupy, bo
były jakieś takie nijakie na tych "sklepowych" kurczakach...
> Zasada jest prosta - jedno całe jajo na 100 g mąki, ew. dwie-jedną łyżki
> wody (w zależności od mąki ale nie więcej), trochę oliwy z oliwek, sól.
Właśnie zrobiłam. Ale nie dałam oliwy do ciasta (zrobiłam maron, zanim
napisałeś posta). Na drugi raz dodam trochę.
Faktycznie prawie się nie klei. W smaku genialny. Mąż właśnie wyjada gorący
:-)
Ciasto wyrobiłam Kitchen Aidem, a makaron maszynką Marcato. Świetne
połączenie i szybko poszło. Zastanowię się jeszcze nad ewentualnym
ususzeniem makaronu następnym razem.
Dzięki wielkie!!!
Pozdrawiamy
BMT
|