Data: 2004-06-07 10:30:52
Temat: Re: MIOD dlaczego sie krystalizuje
Od: "aja" <a...@g...n_o_s_p.am.gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Powiedzcie mi dlaczego miod z pasieki kupiony sie tak szybko
krystalizuje a
> > jak kupuje z markatu to leje sie piknie i to dlugo po otwarciu nawet ze
> > miesiac.
>
> oba twierdzenia są nieprawidłowe. Miód z pasieki może się krystalizować
> szybko lub wolno, to samo ze sklepowym. Zależy od tego, co pszczółki
> wcinały.
Ok moze inaczej dostalem miodek rzepakowy i on bardzo szybko sie
skrystalizowal.. nie sadze by wlasciciel dawal wode z cukrem dla pszczolek
...
Pamietam jak moj dziadek mial pszczolki to no ood czasu do czasu gotowal
wode z cukrem ale nie za czesto wiadomo jak nie ma poogdy na pszczoly i nie
ma kwiatu to trzeba czyms dokarmic...
No wiec czy to ze sie szybko krystalizuje zalezy od tego z jakich kwiatow
miod czy tez cyz sa dokarmiane?
AJA
>
> Waldek
>
|