Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Majonez Re: Majonez

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Majonez

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!eternal-september.org!fee
der.eternal-september.org!news.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
From: "Pszemol" <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Majonez
Date: Thu, 11 May 2017 07:48:28 -0500
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 1
Message-ID: <of1mco$vuf$1@dont-email.me>
References: <584a98f4$0$15191$65785112@news.neostrada.pl>
<58bddc67$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
<58bea849$0$654$65785112@news.neostrada.pl>
<58becea9$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
<58c31f30$0$650$65785112@news.neostrada.pl>
<59145229$0$646$65785112@news.neostrada.pl>
Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Thu, 11 May 2017 12:45:13 -0000 (UTC)
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="8387a44c2ab9763f9e14352ccda165c4";
logging-data="32719";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX19Pn+0XVneDKW7gX1h2oPO3"
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
In-Reply-To: <59145229$0$646$65785112@news.neostrada.pl>
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
Importance: Normal
Cancel-Lock: sha1:qoa6Crj5BOPHn/n0jiFOND4TTZI=
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:376710
Ukryj nagłówki

"Akarm" <a...@w...pl> wrote in message
news:59145229$0$646$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 2017-03-10 o 22:48, Akarm pisze:
>
>> Znów mi wyszedł rozbełtany olej z jajkiem. :(
> (...)
>> W tym momencie przypomniałem sobie o moim KitchenAid i postanowiłem
>> wykorzystać go po raz pierwszy do majonezu.
>
> Dzisiaj też mi się pokićkało. Robiłem w KitchenAid Artisan, tak jak to
> zwykle ostatnio robię. Czyli normalnie: rózga, roztarte żółtko z musztardą
> i powoli dolewałem oleju. I po ładnie utartej części (tak ok. pół litra
> oleju) nagle się wszystko porozdzielało, osobno olej i osobno drobinki
> majonezu.

Przekroczyłeś "pojemność" oleju w emulsji dodając ciut za dużo oleju?

> Dolałem wody, tylko troszeczkę, 20-50ml, pamiętając, że po dodaniu Ludwika
> przed wylaniem zwarzonego majonezu, w trakcie mieszania uzyskałem właściwą
> konsystencję.
> No i teraz po chwili też majonez zrobił się normalny. Muszę sprawdzić ten
> sposób jeszcze kiedyś, bo pewnie jeszcze nieraz mi się przytrafi zwarzony.
> A może odkrywam Amerykę, może to stary, znany patent?

Dodajesz Ludwika do majonezu? :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.05 Ikselka
11.05 FEniks
11.05 Pszemol
11.05 Akarm
11.05 Trefniś
11.05 Trefniś
12.05 Trefniś
12.05 Pszemol
12.05 FEniks
12.05 FEniks
12.05 Akarm
12.05 Akarm
12.05 Trefniś
12.05 Trefniś
12.05 FEniks
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?