Data: 2012-03-09 21:23:26
Temat: Re: Parowar - refleksje.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 09 Mar 2012 17:04:06 +0100, krys napisał(a):
> Ikselka wrote:
>
>> Ziemniaki - absolutne nieporozumienie, szkliste, zupełny brak puszystości,
>
> No popatrz, a ja gotuję na parze, w zwykłym garze z wkładką i nie narzekam.
Kroisz je drobno lub w plastry? - ja kroiłam w ćwiartki i porażka, mało że
mokre, to jeszcze niedogotowane w środku. Polecają kroić je w plastry, ale
spróbowałam takie cząstki gotować, bo myślałam, ze będą jak z parnika. MŚK
jadł takie "parnikowe" w skórkach kiedyś na wsi, w PGR, do dziś wspomina,
jakie pyszne. No ale te z parowara to nieporozumienie jakieś.
> A brokuły z pary to po prostu poezja.
A coś innego pisałam?
--
XL
|