Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wędzenie. Re: Wędzenie.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Wędzenie.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wędzenie.
Date: Wed, 9 Dec 2009 19:16:32 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 46
Message-ID: <1...@4...net>
References: <l...@4...net> <hfbhkl$utr$1@news.onet.pl>
<1pxa50e8rm9kh$.12ya4cwqgf539$.dlg@40tude.net>
<hfd222$j68$1@news.onet.pl> <1...@4...net>
<hfel57$b4q$1@news.onet.pl> <hfftic$fsh$1@inews.gazeta.pl>
<hfivdo$ft1$2@news.onet.pl> <1bxh4o594yg6v.1uofw85h8fzki$.dlg@40tude.net>
<hfmja4$nnp$2@news.onet.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: adsn65.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1260382670 8890 79.185.199.65 (9 Dec 2009 18:17:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 9 Dec 2009 18:17:50 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:325727
Ukryj nagłówki

Dnia Tue, 08 Dec 2009 23:17:35 +0100, Jadrys napisał(a):

> XL pisze:
>> Dnia Mon, 07 Dec 2009 14:19:48 +0100, Jadrys napisał(a):
>>
>>
>>> Qrczak pisze:
>>>
>>>> W Usenecie Jadrys <C...@y...com> tak oto plecie:
>>>>
>>>>>>> Za to po raz pierwszy zaeksperymentowałem z uwędzeniem tołpygi..
>>>>>>> Jednak eksperyment się nie powiódł, - ryba była bardzo niezjadła.
>>>>>>>
>>>>>> W jakim sensie - smakowo, czy za sucha? Ile czasu trzymałeś w solance?
>>>>>>
>>>>> Trochę krócej niż węgorze, ale to chyba nie w tym rzecz - po prostu
>>>>> czuć ja było błotem.. Jeszcze żadna uwędzona przeze mnie ryba nie
>>>>> miała takiego smaku.
>>>>>
>>>> A karpie wędziłeś? Bo tołpyga to z karpiowatych i do karpia w smaku
>>>> bardzo podobna.
>>>>
>>>> Qra
>>>>
>>> Tak, wędziłem już karpie. Jednak ich smak, bez żadnych szczególnych
>>> zabiegów przy wędzeniu, był ok.
>>>
>>
>> Z tych, co jadłam ostatnio, najbardziej smakują mi jednak pstrągi. Masełko
>> :-)
>> Płocie takie sobie, trochę suche, leszcze i inne - w miarę. Karpia
>> wędzonego nigdy nie jadłam, ponieważ te złowione smażę od razu po
>> przyniesieniu; lubię smażone, nasolone i obsypane tylko mąką - na mocno
>> rozgrzany olej, żeby pływały, jak frytki.
>>
>
> Tak ogólnie to chyba każda ryba (poza jesiotrem i węgorzem no i może
> łososiem) smażona jest smaczniejsza .

Ostatnio przeważnie piekę ryby - w folii, uprzednio wymoczone w mleku,
posmarowane olejem, wewnątrz masło i pietruszka, godzina w piekarniku. To
jest coś wspaniałego.
--

Ikselka.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.12 Jadrys
10.12 Jadrys
10.12 Prawusek
10.12 XL
12.12 XL
13.12 Andrzej
13.12 XL
14.12 Misiek
14.12 Jadrys
14.12 Jadrys
14.12 Jadrys
14.12 Jadrys
15.12 XL
17.12 Dariusz K. Ładziak
17.12 Prawusek
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?