Data: 2002-09-02 21:32:16
Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: Sabinka <s...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2 Sep 2002 21:06:54 +0200, b...@d...com.pl (Herbatka) wrote:
>Zuzka, ale ta metdoa, o ktorej pisalam to jest taka, ze kwasek,/sok z
>cytryny/ ocet dodaje sie juz podczas podgrzewania i robi sie ten ser
>natychmiast, bez odstawiania.
I taki kiedys serek robilam, ale z mleka i byl przepyszny, delikatny
ale raczej nie smakowal jak mascarpone.
Czy jesli zrobie ze smietanki... to bedzie prawdziwy mascarpone???
To by bylo bardzo milo, tym bardziej, ze pewnie bedzie lepszy niz ten
z pudelka - ten jest za twardy by go rozsmarowywac po biszkoptach jak
kaza w niektorych przepisach na tiramisu'.
Pozdrawiam!
--
Sabina
--
Biuro Tlumaczen
www.stranslator.republika.pl
|