Data: 2007-06-27 17:57:21
Temat: Re: kwaszone warzywa
Od: "TomekD" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"fuksa" <f...@w...pl> wrote in message
news:f5tnvm$dgd$1@node4.news.atman.pl...
>W sklepie ze zdrową żywnością trafiłam na takie soki
>http://www.biofood.pl/produkt.html dodatkowo jeszcze jest sok z kwaszonej
>pietruszki.
> Pyszne, ale drogie.
>
> O ile kapusta, ogórki i buraki są znane, paprykę i pomidory kiszone
> spotykałam, to się zastanawiam nad selerem i pietruszką- próbował ktoś kiedyś?
>
Ja bez kiszonej kapusty i -przede wszystkim- ogórków nie wyobrażam sobie świata
:-)
Podobno kisić można wszystko, więc jak ze dwa lata temu jak naczytałem się
zachwytów nad kiszonym kalafiorem to spróbowałem.
Proces kiszenia wydawał się przebiegać poprawnie ale to co wyszło było
delikatnie mówiąc jadalne z dużym trudem.
Prócz warzyw o których wspominasz oprócz kalafiora słyszałem jeszcze o kiszonej
cebuli.
TomekD
|