Data: 2007-06-27 18:08:39
Temat: Re: kwaszone warzywa
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Rablinka" <r...@w...pl> wrote in message news:f5u8qf$o1f$2@news.wp.pl...
>
>
> > Ja bez kiszonej kapusty i -przede wszystkim- ogórków nie wyobrażam sobie
> > świata :-)
>
> ja też
>
> > Podobno kisić można wszystko, więc jak ze dwa lata temu jak naczytałem
> > się zachwytów nad kiszonym kalafiorem to spróbowałem.
>
> Ale tylko podobno ;)
>
> > Proces kiszenia wydawał się przebiegać poprawnie ale to co wyszło było
> > delikatnie mówiąc jadalne z dużym trudem.
>
> Więc albo coś Ci nie wyszło, albo po prostu Ci nie
> przypasowało smakowo. Być może kto inny by się tym zachwycił...
>
> > Prócz warzyw o których wspominasz oprócz kalafiora słyszałem jeszcze o
> > kiszonej cebuli.
>
> A ja słyszałam i czytałam na tej grupie o kiszonej cytrynie
Witaj Rablinko!
Możesz kisić paprykę razem z ogórkami - dobra, podobnie zestaw czerwone
pomidory z papryką.
Kalafiory, fasolka szparagowa są bardzo dobre zblanszowane i zalane
przecierem pomidorowym. Doskonała zakąska.
Bardzo dobre są arbuzy kiszone... Podawałem przepisy.
|