Data: 2007-06-27 18:03:58
Temat: Re: kwaszone warzywa
Od: Rablinka <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja bez kiszonej kapusty i -przede wszystkim- ogórków nie wyobrażam sobie
> świata :-)
ja też
> Podobno kisić można wszystko, więc jak ze dwa lata temu jak naczytałem
> się zachwytów nad kiszonym kalafiorem to spróbowałem.
Ale tylko podobno ;)
> Proces kiszenia wydawał się przebiegać poprawnie ale to co wyszło było
> delikatnie mówiąc jadalne z dużym trudem.
Więc albo coś Ci nie wyszło, albo po prostu Ci nie
przypasowało smakowo. Być może kto inny by się tym zachwycił...
> Prócz warzyw o których wspominasz oprócz kalafiora słyszałem jeszcze o
> kiszonej cebuli.
A ja słyszałam i czytałam na tej grupie o kiszonej cytrynie
|