Data: 2007-10-04 18:53:21
Temat: Re: naturalne barwniki do ciasta
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
wiadomosci news:13gac4pmnr2r56b@corp.supernews.com...
> Dodanie jakiegokolwiek plynu do biszkoptu nie pozwoli mu wyrosnac. Poza
> tym soki warzywne dodaja smaku. Nie ma sensu kolorowac ciasta - najlepiej
> kolorowe swieczki albo jakas ozdobe, a ciasto zostaw w spokoju,
> przynajmniej bedzie jadalne :)
Kurcze, a juz mialam nadzieje, ze mój pomysl wypali... Tak mi sie zamarzyl
kolorowy tort urodzinowy dla Malej. Myslalam juz nawet o barwnikach
spozywczych, ale one sa sztuczne, a zalezalo mi na naturalnych. Czy to
znaczy, ze ciasta nie da sie "pokolorowac" naturalnie, bo zawsze zmieni to
troche jego smak?
Barbara i Marysia
|