Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia nowa kuchnia Re: nowa kuchnia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: nowa kuchnia

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!news2.arglkargh.de!news.mixmin.net!aioe.org!EYAX7gHEFWF46
PJhNOLDzg.user.46.165.242.91.POSTED!not-for-mail
From: trybun <M...@j...cb>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: nowa kuchnia
Date: Sun, 10 Apr 2022 11:22:10 +0200
Organization: Aioe.org NNTP Server
Message-ID: <t2u7k4$l67$1@gioia.aioe.org>
References: <M...@n...neostrada.pl>
<t2r6hu$3pn$1@gioia.aioe.org> <t2r8ib$g8g$1$Stefan@news.chmurka.net>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Info: gioia.aioe.org; logging-data="21703";
posting-host="EYAX7gHEFWF46PJhNOLDzg.user.gioia.aioe.org";
mail-complaints-to="a...@a...org";
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:91.0) Gecko/20100101
Thunderbird/91.8.0
X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
Content-Language: pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:383491
Ukryj nagłówki

W dniu 09.04.2022 o 08:19, Stefan pisze:
> W dniu 2022-04-09 o 07:45, trybun pisze:
>> W dniu 09.04.2022 o 00:05, Gil pisze:
>>> Witam wszyskich umarłych i żyjących grupowiczów pl.rec.kuchnia
>>> Proponuję temat co zjedź z z ogódka albo koło niego.
>>> Ja na początek proponuję młode pokrzywy, co jest wiadome. Potem
>>> łodygi i
>>> korzonki łopianów.
>>>
>>
>> Podaj przepis na te korzonki.
>>
> KORZEŃ ŁOPIANU SMAŻONY Z SOSEM SOJOWYM
> o 200 g korzeni łopianu
> o 2 łyżki sosu sojowego
> o 2 łyżki oleju
>
> Korzeń łopianu oczyść, oskrob (obieranie niszczy jego najbardziej
> aromatyczną część), następnie podziel na paseczki o grubości zapałki i
> długości 4 cm - tak jakbyś strugała ołówek. Tak przygotowane korzenie
> mocz przez dobę w zimnej wodzie z odrobiną octu, zmieniając ją
> kilkakrotnie (wyciągnie z nich to, co niesmaczne). Zalej na krótko
> wrzątkiem i odcedź. Wysusz na ściereczce. Na gorący olej wrzuć
> korzenie, dodaj sos sojowy, podsmaż. Wlej 2 łyżki wody, dalej smaż,
> mieszając, aż sos się wchłonie, a korzenie mocno przypieką.
> pozdr
> Stefan


Ojejku, ale z tym zachodu. A czy można chociaż spodziać się po tych
wszystkich zabiegach jakichś wyjątkowych walorów smakowych? Liczyłem że
to coś a`la szparagi w przygotowaniu.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.04 Stefan
11.04 trybun
11.04 Stefan
14.04 trybun
16.04 FEniks
18.04 Gil
19.04 FEniks
24.04 Stefan
25.04 Gil
25.04 Gil
25.04 Stefan
25.04 Gil
26.04 Stefan
27.04 FEniks
30.04 Zenek Kapelinder
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?