Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia nowa kuchnia Re: nowa kuchnia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: nowa kuchnia

« poprzedni post następny post »
Data: 2022-04-14 13:50:02
Temat: Re: nowa kuchnia
Od: trybun <M...@j...cb>
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu 11.04.2022 o 16:38, Stefan pisze:
> W dniu 2022-04-11 o 11:18, trybun pisze:
>> W dniu 10.04.2022 o 12:11, Stefan pisze:
>>> W dniu 2022-04-10 o 11:22, trybun pisze:
>>>> W dniu 09.04.2022 o 08:19, Stefan pisze:
>>>>> W dniu 2022-04-09 o 07:45, trybun pisze:
>>>>>> W dniu 09.04.2022 o 00:05, Gil pisze:
>>>>>>> Witam wszyskich umarłych i żyjących grupowiczów pl.rec.kuchnia
>>>>>>> Proponuję temat co zjedź z z ogódka albo koło niego.
>>>>>>> Ja na początek proponuję młode pokrzywy, co jest wiadome. Potem
>>>>>>> łodygi i
>>>>>>> korzonki łopianów.
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Podaj przepis na te korzonki.
>>>>>>
>>>>> KORZEŃ ŁOPIANU SMAŻONY Z SOSEM SOJOWYM
>>>>> o 200 g korzeni łopianu
>>>>> o 2 łyżki sosu sojowego
>>>>> o 2 łyżki oleju
>>>>>
>>>>> Korzeń łopianu oczyść, oskrob (obieranie niszczy jego najbardziej
>>>>> aromatyczną część), następnie podziel na paseczki o grubości
>>>>> zapałki i długości 4 cm - tak jakbyś strugała ołówek. Tak
>>>>> przygotowane korzenie mocz przez dobę w zimnej wodzie z odrobiną
>>>>> octu, zmieniając ją kilkakrotnie (wyciągnie z nich to, co
>>>>> niesmaczne). Zalej na krótko wrzątkiem i odcedź. Wysusz na
>>>>> ściereczce. Na gorący olej wrzuć korzenie, dodaj sos sojowy,
>>>>> podsmaż. Wlej 2 łyżki wody, dalej smaż, mieszając, aż sos się
>>>>> wchłonie, a korzenie mocno przypieką.
>>>>> pozdr
>>>>> Stefan
>>>>
>>>>
>>>> Ojejku, ale z tym zachodu. A czy można chociaż spodziać się po tych
>>>> wszystkich zabiegach jakichś wyjątkowych walorów smakowych?
>>>> Liczyłem że to coś a`la szparagi w przygotowaniu.
>>>>
>>> Przyznam się, nie  wiem, nie jadłem. Z zielenin preferuje karczek
>>> wieprzowy:) z winkowata młoda kapustką (może byc zakwaszona zielonym
>>> agrestem)
>>> ...
>>> pozdr
>>> Stefan
>>
>>
>> Ja z kolei próbowałem już sporo różnych zielenin i smak niektórych
>> jest całkiem całkiem,. Choćby wymienianej w wątku pokrzywy, czy
>> młodych listków mlecza.  Oczywiście wszystko to należy traktować jako
>> dodatki a nie "danie główne"..
>>
> na i po łykendzie majowym zupa z młodych pokrzyw była i jest
> konsumowana często :) do tego jakiś baranek młodziutki ( z marcowych
> wykotów) pod piwko z Browaru Grybów. I to jest to!
> pozdr
> Stefan


I to jest to! A nie jakieś tam hamburgi czy kebaby.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.04 FEniks
18.04 Gil
19.04 FEniks
24.04 Stefan
25.04 Gil
25.04 Gil
25.04 Stefan
25.04 Gil
26.04 Stefan
27.04 FEniks
30.04 Zenek Kapelinder
30.04 FEniks
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?