Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt
-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <q106s2$inb$1@dont-email.me> <8UUYD.14474$3F1.5017@fx17.ams1>
<5c349b84$0$485$65785112@news.neostrada.pl>
<5c3514d8$0$524$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@v...com> <VxVZD.47663$0O1.45958@fx13.ams1>
<5c38bdc5$0$520$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Date: Fri, 11 Jan 2019 19:27:59 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Lines: 71
Message-ID: <5c38e03f$0$31099$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 37.47.45.193
X-Trace: 1547231295 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 31099 37.47.45.193:17273
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381729
Ukryj nagłówki


Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:5c38bdc5$0$520$65785112@news.neostrada.pl...
> Marcin Debowski <a...@I...zoho.com> wrote:
>> On 2019-01-09, John Doe <j...@d...com> wrote:
>>>>>
>>>>> Użytkownik "Marcin Debowski" <a...@I...zoho.com> napisał w
>>>>> wiadomości
>>>>> news:8UUYD.14474$3F1.5017@fx17.ams1...
>>>>>> On 2019-01-07, Pszemol <P...@P...com> wrote:
>>>>>>> Czy ktoś się orientuje może jaki jest główny cel dolewania
>>>>>>> szklanki zimnej wody przy gotowaniu pierogów czy makaronu?
>>>>>>>
>>>>>>> https://www.reluctantgourmet.com/how-to-cook-chinese
-dumplings/
>>>>>>>
>>>>>>> "Bring the water back to a boil and as soon as the dumplings start
>>>>>>> to
>>>>>>> float
>>>>>>> to the top, add 1/2 cup of cold water. The reason for this has to do
>>>>>>> with
>>>>>>> the filling inside. Most likely inside is still raw so you add the
>>>>>>> cold
>>>>>>> water to slow down the cooking process of the dough so it doesn't
>>>>>>> break
>>>>>>> apart while allowing the filler to finish cooking."
>>>>>>>
>>>>>>> Z brzmienia tego co autor tu napisał autor sam nie jest pewny na
>>>>>>> 100%.
>>>>>>
>>>>>> Widzę, że się ostro przygotowujesz przed wyprawą.
>>>>>>
>>>>>> Tak jak rozumiem co zacytowaeś, jak nie obnizysz temperatury to
>>>>>> najpewniej rozgotujesz osłonke zanim ugotujesz wkład. A osłonki
>>>>>> chińskich "dumplingsach" potrafią być bardzo cienkie, więc pewnie
>>>>>> jest
>>>>>> optymalny czas, temperatura (profil) tego gotowania. Porównaj -
>>>>>> niektóre
>>>>>> rzczy się podsmaża przed dalszym gotowaniem, tu dajesz kopa aby się
>>>>>> wstępnie zcieło, a dalej już w łagodniejszych warunkach dogotowujesz
>>>>>> środek.
>>>>>>
>>>>>> A tak z innej beczki, nie żebym był jakimś ekspertem od chińskich
>>>>>> dumplingsów ale wszystkie co jadłem były zawsze robione na parze co
>>>>>> zdaje się ogranicza ww. problem:
>>>>>>
>>>>>> http://cookdiary.net/wp-content/uploads/images/Steam
ed-Dumplings_1144.jpg
>>>>>>
>>>>> Ja to zrozumiałam śladowo
>>>>
>>>> Oj tak.
>>>>
>>>>> Pszedłużanie procesu gotowania wydaje się mnożeniem glutenu w garnku.
>>>>
>>>> Im dłużej gotujesz, tym więcej glutenu - istne cuda!
>>>> ?
>>
>> Uprasza się
>
> Stokrotkę
>
>> o właściwe cytowanie.
>
> Przyłączam się.

O jakie cytowanie idzie?

--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.01 XL
12.01 Marcin Debowski
12.01 Pszemol
12.01 Pszemol
12.01 Pszemol
12.01 Stokrotka
12.01 d...@g...com
12.01 Stokrotka
12.01 John Doe
13.01 XL
13.01 XL
13.01 Animka
13.01 Animka
14.01 Marcin Debowski
14.01 d...@g...com
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?